Produse Sisteme automatizari pt. cladiri Inels Descrierea sistemului
   
Descrierea sistemului


     

  Tehnologia BUS
- Comunicatia intregului sistem este bazata pe tehnologie BUS (retea multipunct). Magistrala de date poarta nume de CIB BUS - Common Instalation BUS.
- Toate componentele principale ale sistemului: unitatea centrala CU2-01M, unitatile de intrari (analogice si digitale), unitatile de iesiri (releu sau analogice), unitatile pentru control (tastaturi, termostate de camera, butoane de comanda cu atingere tactila) sunt conectate intre ele prin intermediul a doua fire. Cele doua fire asigura atat mediul de cominicatie intre unitatea centrala si module cat si alimentarea lor.
- Aceasta tehnologie este benefica din punt de vedere economic, fata de tehnologiile mai vechi; astfel se elimina multitudinea de circuite pe distante lungi care faceau legatura intere fiecare element secundar ( senzori, butoane, etc.) si unitatea centrala.
- Tot datorita acestei tehnologii este posibila realizarea unui singur sistem care sa inglobeze mai multe subsisteme cu functii diferite; subsiteme care pana acum erau de sine statatoare ca: sistem de alarma, sistem antiincendiu, sistem reglare lumini, sistem reglare temperaturi, etc.

           

  ARIA DE APLICARE

CONTROLUL ILUMINATULUI
- Se pot realiza scenarii de iluminat in functie de dorintele beneficiarului.
- Prin functia dimming (variatia graduala a intensitatii luminii dinspre minim spre maxim si invers), se poate face o iluminare treptata a spatiilor in functie de luminozitatea mediului ambiant.
- Se poate realiza controlul general al luminilor din casa prin intermediul programului IDM (Inels Designer si Manager), a terminalelor programabile pentru control prin atingere tactila sau a unor butoane special montate pentru acest lucru.
- Pot fi atribuite diferite functii (intervale orare, cronometre) modulelor care comuta corpurile de iluminat. Prin introducerea acestor functii corpurile de iluminat vor functiona numai atunci cand este nevoie, realizandu-se astfel o importanta economie de energie electrica.
- Senzorii de miscare apartinand sistemului de alarma pot fi folositi in modul "stand-by" pentru comanda iluminatului in diverse incaperi unde nu este necesar iluminatul permanent (holuri, dresinguri, camari sau alte spatii nelocuite).
- Este posibila simularea prezentei prin aprinderea si stingerea periodica a luminilor in diferite camere.

CONTROLUL SIREGLAREA TEMPERATURII

- Se poate realiza reglarea separata a temperaturii pentru fiecare spatiu dintr-o cladire.
- Permite controlul atat a sursei de incalzire (centrala termica - pe timpul iernii), cat si a sursei de "racire" (sistemul de aer conditionat - pe timpul verii).
- Fiecare circuit de incalzire are 3 stari de functionare: zi, noapte, antianghet. Deasemeni fiecare circuit are doua moduri - automat si manual.
- Exista posibilitatea functionarii fiecarui circuit dupa un program prestabilit in functie de zile si ore.
- Parametrii circuitelor de incalzire pot fi modificate local (prin intermediul termostatelor de camera), central (prin intermediul programului IDM sau a terminalelor programabile pentru control prin atingere tactila) sau de la distanta (prin intermediul mesajelor text sau prin SMS).

SISTEMUL DE SECURITATE
- Sistemul de securitate are doua componenete: sistem de alarma in caz de efractie si sistem de alarma in cazul evenimentelor nedorite (scurgeri de gaze, incendii, inundatie, etc.)
- Sistemul de alarma in caz de efractie monitorizeaza senzorii de miscare PIR, butoanele antipanica, barierele optice sau senzorii cu ultrasunete dar si tastaturile de control - puncte in care se pot arma sau dezarma zonele supravegheate prin intermediul cartelelor magnetice sau a codurilor de acces structurate pe nivele de securitate.
- La aparitia unor alarme sistemul declanseaza sirenele de avertizare, poate aprinde toate luminile din casa, blocheaza caile de acces (usi, porti), trimite mesaje text SMS proprietarilor, persoanelor apropiate acestora sau firmelor de paza.
- Sistemul de alarmare in caz de evenimente nedorite monitorizeaza senzorii de gaz, fum, scurgere de lichide, temperatura si comanda modulele din sistem care permit actionarea echipamentelor care opresc alimentare cu gaze, apa, energie electrica sau pornesc instalatia de stingere a incendiilor (daca exista). Deasemeni comanda pornirea sirenei interioare si trimiterea de mesaje SMS.

INCHIDEREA SI DESCHIDEREA STORURILOR
- Este posibila inchiderea si deschiderea jaluzelor, storurilor, parasolarelor, usilor glisante, portilor de garaj, copertinelor de protectie.
- Starile INCHIS / DESCHIS pot fi facute manual prin intermediul unor butoane de comanda aflate in vecinatatea elementelor controlate sau pot fi facute automat, comanda de INCHIDERE / DESCHIDERE fiind date de senzorii care monitorizeaza anumite stari sau evenimente, ca de exemplu: lasarea serii, aparitia ploii, aparitia vantalui, plecarea de acasa, etc.

ALTE APLICATII DEDICATE - LA CEREA BENEFICIARILOR
- Pornirea sistemului de irigatie a peluzelor din curtea dvs. in functie de un program orar sau umiditatea solului.
- Recircularea apei din piscina si introducerea automata a substantelor de igienizare. Pornirea sistemului de incalzire solara a piscinei.
- Pornirea sistemului de ventilatie in cazul in care senzorii detecteaza o depreciere a aerului.

             

  CONTROL SI INFORMATIE

MESAJE TEXT SMS
- Puteti primii informatii despre casa dumneavoastra prin intermediul mesajelor text SMS sau a uni simplu apel primit pe telefonul mobil. Sistemul va poate informa despre orice eveniment care modifica setarile initiale (preprogramate) ale sistemului, de exemplu in cazul daca sistemul de securitate a fost activat sau dezactivat, daca apar evenimente nedorite (inundatii, incendii, intreruperea alimentarii cu energie). Va poate furniza informatii despre starile circuitelor de incalzire sau a oricarui alt eveniment din sistem.
- Deasemeni prin SMS pot fi date comenzi sistemului, care sa comanda executarea unor anumite actiuni ca de exemplu: aprinderea luminilor in intreaga casa, activarea sau dezactivarea anumitor zone de securitate, trecerea circuitelor de incalzire in modurile de zi, noapte sau antianghet, dezactivarrea sirenei de semnalizare, etc.

INTERNET
- Prin intermediul Internetului puteti avea la dispozitie imaginea arhitecturala a casei dumneavoastra introdusa in memoria unitatii centrale. Pe aceasta imagine pot fi vizualizate toate elementele secundare ale sistemului si starile acestora (lumini ON/OFF, senzori ACTIV/ INACTIV, temperaturi INSTANTANEE/SETATE, etc.). Accesarea prin Internet se face prin intermediul IP-ului detinut de utilizator.
- Conectarea persoanelor neautorizate la sistem prin intermediul Internetului este limitata de detinerea adresei IP si de o parola de acces la unitatea centrala.
- Prin intermediul imaginii afisate pe browswrul de Internet se pot da comenzi pentru modificarea starii anumitor elemente (lampi, butoane, etc.).
- Programul IDM - Inels Designer si Manager permite conectarea cu unitatea centrala si prin intermediul Internetului. Astfel se poate face reprogramarea unor anumiti parametrii sau a intregului sistem de la distanta. Nu este necesara interventia locala a serviciului tehnic pentru a depista o defectiune in sistem, acest lucru putandu-se face "remote".

TELECOMANDA
- Se pot realiza comenzi ale unor elemente din sistem prin intermediul telecomenzii si a unitatii multifunctionale SOPHY, care a re incorporata o interfata pentru semnal IR (infrarosu).
- Butoanele telecomenzilor universale pot fi folosite pentru a comanda orice functie a sistemului INELS sau a altor echipamente care au la baza comunicatia prin intermediul semnalului infrarosu, cum ar fi TV, DVD, VCR, etc.

CONTROL VOCAL
- Controlul anumitor elemente din sistem (lumini, zone de alarma, aparatura, etc.) se poate face prin intermediul unitatii multifunctionale SOPHY care are incorporat un procesor de voce umana care poate detecta vocile a 4 utilizatori diferiti in functie de timbrul vocal al fiecaruia. Fiecarei voci i se pot atribui 4 comenzi, carora la randul lor li se pot atribui 4 subcomenzi (care vor reprezenta stari ale elementelor controlate).

WI - FI
Prin intermediul dispozitivelor de retea wireless (router, acces poin) sistemul poate fi controlat de pe laptop sau palmtop de oriunde din casa, fara a vea nevoie de cabluri de legatura pentru a permite acest lucru.

       

   ECONOMIE & MEDIU
 
- Datorita reglarii luminilor si temperaturilor in functie de cerintele beneficiarilor se pot face economii importante de energie si implicit o diminuare sumei anuale alocate achizitionarii resurselor energetice ( curent electric, gaze, GPL, lemne, etc.).
- Folosirea acestui sistem are un efect foarte important si asupra mediului inconjurator prin realizarea de conomii ale resurselor naturale dar si prin reducerea emisiilor de carbon.


© 2010 - 2020 Toate drepturile rezervate DI ELECTRIC SRL